Originální chuťové zážitky nejen pro gurmány
ČISTÁ, PŘÍRODNÍ CHUŤ A VŮNĚ SUŠENÉHO OVOCE A OŘECHŮ
První krok k nefalšovaným a intenzivním chuťovým zážitkům začíná u surovin.
Abychom zachovali čisté přírodní chutě a vůně, nakupujeme suroviny v nejvyšší kvalitě, které skladujeme tak, abychom co nejvíce zpomalili oxidativní procesy a tím i snižování jejich kvality.
ČISTÁ, PŘÍRODNÍ CHUŤ A VŮNĚ SUŠENÉHO OVOCE A OŘECHŮ
První krok k nefalšovaným a intenzivním chuťovým zážitkům začíná u surovin.
Abychom zachovali čisté přírodní chutě a vůně, nakupujeme suroviny v nejvyšší kvalitě, které skladujeme tak, abychom co nejvíce zpomalili oxidativní procesy a tím i snižování jejich kvality.
LAHODNÉ CHUTE FRUTREE ČOKOLÁD
Mléčná čokoláda má často chuťový profil, který lze popsat jako sladký a čokoládový, s tóny vařeného mléka a karamelizovaného cukru a dochutí vanilky. Mléčná čokoláda se považuje za dobrou střední čokoládu. Je charakteristicky sladší, s jemnější texturou než hořká čokoláda, ale ne tak sladká a jemná jako bílá čokoláda. Mléčná čokoláda je skvělou volbou, když chcete čokoládovou pochoutku nebo dárek, který se bude líbit každému.
Tmavá čokoláda se svojí výraznou tmavě hnědou barvou je druhým nejoblíbenějším druhem čokolády. Někdy se označuje jako černá nebo polosladká čokoláda a je výrazně méně sladká než mléčná čokoláda. Chuťový profil tmavé čokolády se může značně lišit v závislosti na obsahu kakaa v čokoládě. Často je mírně sladká a čokoládová, s tóny pečeného koláčku, červeného ovoce a hnědého pepře.
Hořká čokoláda má obvykle obsah kakaa 66 % nebo vyšší. Hořká čokoláda je často o něco hořčí než polosladká tmavá čokoláda. Chuťový profil čokolády se může značně lišit v závislosti na tom, kde se kakao pěstuje. Některé mohou být ovocné nebo mít hlubokou zemitou chuť, zatímco jiné mohou mít chuťové tóny pečených sušenek.
Rubínová čokoláda je považována za čtvrtý druh čokolády. Díky svému červeno-růžovému odstínu se tato výrazná čokoláda liší od ostatních čokoládových kolegů. Rubínová čokoláda má intenzivní ovocnou chuť a svěží kyselé tóny. Tento trendový nový typ kakaa je skvělý pro vytváření odvážných, ovocných čokoládových pochoutek a barevných čokoládových cukrovinek.
Bílá čokoláda je snadno rozpoznatelná kvůli její krémové nebo slonovinové barvě. Bílá čokoláda má často chuťový profil, který lze popsat jako převážně sladký, s výraznými tóny slazeného kondenzovaného mléka a vanilky. Kvalitní bílá čokoláda bude mít bohatou, jemnou a krémovou texturu – charakteristiku, která pochází z jejího kakaového másla a vysokého obsahu cukru a mléka. Profil mléčné chuti dodává každému jídlu jemnou bohatost a zároveň nechává proniknout jiné chutě.
KREATIVNÍ KOMBINACE CHUTÍ OVOCE, OŘECHŮ A ČOKOLÁDY
Kreativní kombinace chutí ovoce, ořechů a čokolády realizujeme s renomovanými gurmány na čokoládu v Evropě.
Proč se ovoce hodí k čokoládě? Ovoce a čokoláda mohou vytvořit nádherné spojení díky kontrastním a doplňkovým chutím a texturám. Čokoláda i ovoce mají komplexní chutě. Například tmavá čokoláda může mít tóny bobulí, ořechů nebo kávy, zatímco ovoce může mít různé stupně sladkosti, kyselosti a dokonce i umami. Jejich spárování může vést k vícevrstvému zážitku z degustace, který je příjemný a zároveň poutavý.
Proč se ořechy hodí k čokoládě? Stručně řečeno, náš výzkum ukázal, že naše chuťové pohárky prostě milují, když má jídlo kontrastní chutě, díky čemuž je slanost ořechů v kombinaci se sladkostí čokolády snem každé chuťové sklenky. Tento jev má dokonce smyšlený vědecký název – „dynamický smyslový kontrast“.
KREATIVNÍ KOMBINACE CHUTÍ OVOCE, OŘECHŮ A ČOKOLÁDY
Kreativní kombinace chutí ovoce, ořechů a čokolády realizujeme s renomovanými gurmány na čokoládu v Evropě.
Proč se ovoce hodí k čokoládě? Ovoce a čokoláda mohou vytvořit nádherné spojení díky kontrastním a doplňkovým chutím a texturám. Čokoláda i ovoce mají komplexní chutě. Například tmavá čokoláda může mít tóny bobulí, ořechů nebo kávy, zatímco ovoce může mít různé stupně sladkosti, kyselosti a dokonce i umami. Jejich spárování může vést k vícevrstvému zážitku z degustace, který je příjemný a zároveň poutavý.
Proč se ořechy hodí k čokoládě? Stručně řečeno, náš výzkum ukázal, že naše chuťové pohárky prostě milují, když má jídlo kontrastní chutě, díky čemuž je slanost ořechů v kombinaci se sladkostí čokolády snem každé chuťové sklenky. Tento jev má dokonce smyšlený vědecký název – „dynamický smyslový kontrast“.